Kakel och klinker

Tillverkningen av kakel och klinker är en lång och komplicerad process, men slutresultatet är alltid värt det. Dessa vackra produkter kan användas för att lägga till en touch av klass och elegans i vilket hem som helst, och de är också mycket hållbara och lätta att underhålla. Om du funderar på att lägga till lite kakel eller klinker i ditt hem, läs då vidare för att få mer information om detta otroliga material.

Kakel och klinker är två olika produkter som har använts i byggbranschen i århundraden. Skillnaden mellan de två gäller deras sammansättning och tillverkningsprocess. Tegel tillverkas av lera som bränns vid hög temperatur, vilket ger den dess styrka och hållbarhet, medan klinker tillverkas av en blandning av lera, skiffer, sand och slagg. Båda kan användas som konstruktionselement, t.ex. takpannor eller golvplattor. Kakel är dock mer lämpligt för inomhusbruk eftersom det har lägre porositet, vilket gör det mindre känsligt för fuktskador än klinker. Klinker å andra sidan har bättre ljuddämpande egenskaper och värmeisolering, vilket gör den bättre lämpad för utomhusområden med alla slags väderförhållanden. Båda är mycket pålitliga material som ger bra valuta för pengarna, men beroende på vilket arbete man ska utföra bör man välja klokt mellan dem.

Plattor har länge använts som golvmaterial på grund av sin mångsidighet och sitt mode. I jämförelse med klinker ger kakel flera ytterligare fördelar. Kakel är i allmänhet lättare att installera än klinker och kan enkelt ändras om så önskas i framtiden. När det gäller hållbarhet och pris har kakelalternativen också en fördel jämfört med de flesta klinkeralternativen eftersom det är mindre känsligt för skador från fukt eller stötar, vilket gör dem idealiska för upptagna hushåll. Tack vare de många olika färger och stilar som finns tillgängliga nuförtiden tycker många husägare i Strängnäs att det är mer attraktivt att använda kakel än att använda klinkers för både golv och väggar.